Din resa genom skolan

Det är lätt att ta sig Helsingborg, oavsett om du kommer med flyg, tåg eller buss. Men svårt att ta sig härifrån. Att förälska sig i staden går fort, och närheten till Köpenhamn och kontinenten gör att många väljer att stanna kvar även efter studierna.

Det är här det händer!

Helsingborgs största studentförening, Stampus, ordnar fester som Avstampet, Oktoberfest, Halloweenfest, Homecoming, Valborg och Vårfestivalen. De organiserar också diverse sportaktiviteter varje vecka, såsom fotboll, innebandy och volleyboll, som såklart är fritt för medlemmarna. Det mesta händer i studenternas eget hus, Helsingborgen. Det ligger mycket centralt nära YH. Här finns matservering, festlokal och pub. På dagen är caféet öppet, och ibland förvandlas huset till stans mest livfulla nattklubb. Utöver det har de ett brett utbud av lokala studentrabatter enbart för medlemmarna! Ledorden är gemenskap och tillhörighet.

Ett medlemskap i Stampus kan köpas på Campus under lunchen varje torsdag mellan kl 12-13 och kostar endast 250kr.  Följ Stampus på Facebook (Stampus), Instagram (stampus_hbg) och Snapchat (stampushbg) för mer detaljer kring alla event.

Letar du efter boende?

helsingborgsstudent.se kan du få hjälp med att hitta boende, se aktuella jobb eller bara veta vad du kan göra till helgen. Kolla också Helsingborgshems webbplats för studenter.